Bent u een particuliere gebruiker?

Ga snel naar de particuliere pagina's voor meer informatie over elektrische installaties in uw woning.
particuliere diensten

Keuring van uw installatie

Keuring lijkt een noodzakelijk kwaad, maar het kan van levensbelang zijn. Kies een betrouwbare partner en verzeker u van een goedgekeurde installatie. Wist u overigens dat u zelf verantwoordelijk bent voor het laten keuren van uw installatie en gereedschappen?

Waarom moet ik mijn installatie laten keuren?

Voor de veiligheid van uw medewerkers, uw bezoekers en uw eigendommen is het belangrijk uw installatie te laten keuren. Sinds de wetswijziging in 1992 bent u zelf verantwoordelijk.

Het keuren vroeger en nu:

Vroeger werd keuring en controle van elektrische installaties door de nutsbedrijven gedaan. Door de privatisering van de energiemarkt gebeurt dat niet meer. Dat wil niet zeggen dat keuren niet meer hoeft. Integendeel!
Bent u eigenaar of beheerder van het gebouw waarin uw bedrijf gevestigd is, bent u zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van o.a. de elektrotechnische installaties.

Risico-inventarisatie van installaties en elektrische arbeidsmiddelen

Om veilig gebruik van elektrische installaties en elektrische arbeidsmiddelen dienen deze onderdelen uitgebreid getest te worden. Een specialistisch werk waarvoor u het beste een expert kunt inhuren. Bij Laeven Installatie & Advies bent u aan het goede adres. Zij zijn exact op de hoogte van de geldende normen en eisen.

Wat zijn de kosten?

keuring-nen

Die zijn uiteraard afhankelijk van een aantal factoren en niet vooraf aan te geven.
Toch is Laeven Installatie & Advies erin geslaagd om een systeem te ontwikkelen wat het mogelijk maakt om op een eenvoudige wijze zeer effectief en vaak kostenneutraal de NEN-EN 50110 (NEN 3140) te implementeren.
De implementatie en het werken volgens vastgelegde regels garandeert u de benodigde en door u nagestreefde bedrijfszekerheid en veiligheid.

Er gebeurt toch een ongeval, wat nu?

Verder kunt u bij een onverhoopt ongeval waarbij elektriciteit is betrokken, de arbeidsinspectie aantonen dat u met behulp van de gevolgde procedures er alles aan heeft gedaan om het ongeval te voorkomen!
Laten we hopen dat het nooit zover komt!

Erger kunt u zelf voorkomen: neem vandaag nog contact op voor een afspraak.

maak een afspraak