Ledverlichting: sfeervol en energiebesparend

Het kan voor sommigen vreemd in de oren klinken: ledverlichting en sfeervol.
De ontwikkelingen gaan echter snel en de kwaliteit verbetert in een razend tempo. Groot voordeel: u bespaart flink op uw energiekosten.

Eindeloze mogelijkheden met licht

LED-verlichting is de meest ingrijpende verandering in de verlichtingsbranche sinds de uitvinding van het elektrische licht. LED’s transformeren de aard van verlichting door nieuwe mogelijkheden te openen voor hoe en waar kunstlicht wordt gebruikt voor het verbeteren van de menselijke beleving.

Waarom Led verlichting?

LED verlichting gaat vele malen efficiënter om met energie dan de huidige gloeilamp. De technologische vooruitgang op het gebied van ledverlichting zit op dit moment in een stroomversnelling. De lichtopbrengst van ledverlichting wordt steeds beter en de vermogensverhouding tot de lichtopbrengst wordt ook steeds beter waardoor je uiteindelijk met significante minder energie een hogere lichtopbrengst krijgt.

led verlichting

Duurzaamheid

LED verlichting is ook duurzamer dan conventionele gloeilamp of halogeenverlichting. Zo is Ledverlichting vele malen minder gevoelig voor trillingen in vergelijking met andere lichtbronnen.

Het mooiste van ledverlichting is eigenlijk dat het heel lang meegaat. De gemiddelde tijd dat een gloeilamp kan branden is zo’n 1000 uur. Een led lamp heeft een gemiddelde levensduur van 20.000-50.000 uur. Een spaarlamp heeft een gemiddelde levensduur van 5000~10000 uur. Deze verhoudingen zeggen genoeg. Ledverlichting is de lichtbron van de toekomst.

Veiligheid

De warmteontwikkeling bij een LED-lamp is veel lager dan een bij standaard lamp. De gebruikte energie om een gloeilamp te laten branden wordt voor ongeveer 90% omgezet in warmte. Bij LED-lampen word slechts 10% van de gebruikte energie omgezet in warmte en u kunt ze dan ook allen tijde aanraken zonder de handen te verbranden. Doordat er geen warmteontwikkeling is, is het een zeer efficiënte, volwassen- en kindvriendelijke verlichting. dat de kans op brandgevaar en verbrandingsgevaar bij mensen significant doet afnemen.

Wilt u meer weten? Bel dan gerust voor een afspraak of eventuele prijsopgave.

neem contact op